Tallers de dibuix i pintura
(Plana actualitzada el 18 de desembre de 2023)
Benvolguts alumnes, o futurs alumnes, aquí teniu tota la informació sobre els cursos de dibuix i pintura que realitzo des de 1995.
Ens podem trobar a Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, o al vostre domicili.

Aquests cursos van començar el 15 de setembre, fins al mes de juny, amb els periodes de vacances escolars (Nadal, Setmana Santa), de dues hores setmanals, a partir dels 12 anys, i impartits en català.

Per als tallers de dibuix i pintura hi ha dos nivells diferents:

Els cursos de Dibuix i Pintura son de nivell Inicial, i son vàlids tant per aquelles persones que mai han dibuixat o pintat, com per a les que ja tenen unes nocions bàsiques i volen millorar la seva tècnica des de la base del dibuix. Començem dibuixant amb llapis i carbó durant el primer trimestre, per acabar pintant a l'oli a partir del mes de gener.
Practiquem la medició de proporcions i inclinacions, una mica de perspectiva cònica, el dibuix de retentiva, el traç, la composició, la teoria del color i el cercle cromàtic, les proporcions de la figura humana i de la cara, la natura morta, el dibuix del natural, i la pintura a l'aire lliure si el temps i l'horari dels grups ho permet.


En el curs de Pintura, de nivell "Avançat", els mateixos alumnes són els que es busquen els temes a treballar, ja sigui del natural o a partir de fotografies realitzades per ells mateixos, i sempre amb l'assessorament del professor. Segons l'alumne s'augmenta la dificultat del tema i la mida de la tela o es treballa amb altres suports com la fusta, o amb bases de sorra o pols de marbre, o amb altres eines com l'espàtula.
El professor fomenta que els mateixos alumnes realitzin les fotografies que serveixin d'inspiració a les futures pintures, i es donen consells bàsics de fotografia i tractament d'imatge. Es dóna molta importància a la composició de les obres, intentant millorar alhora la tècnica i l'estil personal. La majoria d'alumnes treballen amb pintura a l'oli però, lliurement, poden també optar per fer només dibuix o altres tècniques com aquarel·la, acrílic o també en digital, ja sigui amb tauleta, iPad o altres.
De tant en tant el Pou d'Art organitza alguna sortida cultural en dies festius, oberta a alumnes i família, i també, eventualment, es fa alguna sortida ràpida en l'horari de classe a alguna galeria propera.


De tant en tant realitzo un taller monogràfic d'un dia de RETRAT A LLAPIS, de caire realista. Son 4 hores intenses amb resultats espectaculars!
Més informació aquí!!

L'Adolf també imparteix tallers de Dibuix urbà ("urban sketching") durant l'estiu de 2022 i 2023.
Sortim a dibuixar i pintar durant 3 hores pel matí de dilluns a divendres.
Més informació aquí!!


TALLERS d'ADOLF a POU D'ART curs 2022-2023

Dia
Nom del curs
Nivell
Horari
DILLUNS
Pintura
Avançat
17'30-19'30 hores
DILLUNS
Pintura
Avançat
19'30-21'30 hores
DIMARTS
Pintura
Avançat
17'30-19'30
DIMARTS
Dibuix i Pintura
Inicial
19'30-21'30
DIMECRES
Dibuix i Pintura
Inicial
17'30-19'30 hores
DIMECRES
Pintura
Avançat
19'30-21'30
DIJOUS
Pintura
Avançat
19'30-21'30
DIVENDRES
Pintura
Avançat
17'30-19'30

Pels cursos a Pou d'ART cal anar al carrer Balmes 35 de Sant Cugat del Vallès o es pot formalitzar la fitxa per telèfon: 93 590 60 86, o mitjançant la fitxa d'inscripció que hi ha a la seva plana web: poudart.com

Us agrairia que si esteu interessats en algun dels cursets us apuntéssiu al més aviat possible per evitar que quedeu fora dels grups (ara mateix hi ha 3 grups totalment plens), i si coneixeu algú que li pugui interessar aquesta informació, li feu arribar l'adreça d'aquesta plana.
Moltes gràcies!


TALLER de PINTURA a BELLATERRA

Cada dimarts pel matí, de 9'30 a 13'30 hores, a la Sala de l'EMD de Bellaterra. D'octubre a juny.
Classes de dibuix i de pintura. Sortides a exposicions i museus. Dibuix a l'aire lliure quan el temps ho permet.
Alguns anys hem fet exposicions de fi de curs, calendaris, i el 2018 vem publicar gràcies a l'EMD l'auca de Bellaterra de Valentí Castany en colors. El curs 2018-2019 vem fer un gravat a l'aiguafort entre tots els alumnes.
El 2022 vem inaugurar amb l'exposició col·lectiva "HIVERN" la Sala d'Exposicions de l'EMD de Bellaterra.
Actualment hi ha 11 alumnes apuntats.
A finals del curs 2023-2024 farem una nova exposició a la Sala de l'EMD.

 


Classes particulars a domicili, adaptades a cada alumne

DIBUIX: llapis, carbonet, pastel, punta de plata...; perspectiva cònica, encaix, apunts del natural, dibuix urbà, retrat, figura...

PINTURA: oli, aquarel·la, acrílic, tinta xinesa...; sobre tela, paper, fusta, sorra...; preparació de diferents suports; cercle cromàtic i teoria del color, natura morta, paisatge del natural, figura, retrat...

Per a 1 o 2 persones.
Preu per hora: 25€
(dins el terme de Sant Cugat del Vallès)
Cal que em truqueu al 630210622 per concretar les disponibilitats horàries.

Si teniu alguna pregunta no dubteu a trucar-me al 630210622. Moltes gràcies per tot, i fins aviat.