EX-LIBRIS

Taller d'introducció a l'ex-libris
Definició, història, tècniques i realització pràctica
a càrrec de l'artista ADOLF, exlibrista i vocal de l'Associació Catalana d'Exlibristes

Diumenge 26 d'abril de 2009, de 10 a 12 hores

Lloc: sala del Casal de Cultura de Valldoreix

Places limitades (10 persones) a partir de 13 anys. Activitat gratuïta.
Inscripcions al Casal de Cultura de Valldoreix (93.589.82.69)Imatges de l'activitat i els ex-libris realitzats en el 1r taller, el 19 d'abril de 2008:Notícies relacionades


L'artista Adolf organitza un taller d'introducció a l'ex-libris

Fins a 20 persones podran introduir-se en la història, les tècniques i la realització de l'ex-libris gràcies a un taller organitzat per l'artista Adolf. El taller tindrà lloc el 19 d'abril al Casal de Cultura de Valldoreix.

L'ex-libris és una estampa de petites dimensions, impresa per qualsevol procediment tradicional o de nova tecnologia, en què figuren una o diverses imatges, a més de la paraula llatina ex-libris o un equivalent i el nom del titular o propietari d'aquest llibre. Aquesta vinyeta impresa s'adhereix a les guardes interiors dels llibres d'una biblioteca.

L'artista valldoreixenc Adolf explica en què consisteix el taller d'introducció a aquestes obres que marquen la propietat del llibre a més de peces d'art.

Adolf: Serà un taller introductori d'un parell d'hores per explicar què és el món de l'ex-libris, la història i amb quines tècniques es pot fer, i després en farem alguns de molt senzills.

El taller d'introducció a l'ex-libris és una activitat gratuïta destinada als majors de 13 anys. Les places són limitades a 20 persones, i per reservar-ne una s'ha de trucar al telèfon 93 589 82 69.

Oriol Sumsi
Noticia difosa el 12/mar/08


Adolf acosta el món dels ex-libris als santcugatencs en un curs a Valldoreix aquest dissabte

Continuen obertes les inscripcions per participar aquest dissabte al matí al primer taller d'introducció a l'ex-libris que oferirà l'artista Adolf al Casal de Cultura de Valldoreix. El curs servirà per conèixer la història, les tècniques i la realització de l'ex-libris.

LL'ex-libris és una estampa de petites dimensions on figuren una o diverses imatges. Les peces van encapçalades amb la paraula llatina ex-libris o un equivalent i el nom del titular o propietari d'aquest llibre. Aquestes vinyetes s'adhereixen després a les tapes interiors dels llibres d'una biblioteca.

Adolf explica els continguts del curs: Bàsicament fixar la definició d'ex-libris, l'estat actual del món exlibrístic, amb quines tècniques es pot realitzar, i llavors presentaré exemples antics, modernistes i actuals, i en realitzarem algun.

El taller d'introducció a l'ex-libris és una activitat gratuïta destinada als majors de 13 anys. Les inscripcions encara estan obertes i per reservar plaça s'ha de trucar al telèfon 93 589 82 69. L'activitat es farà d'11 a una del migdia al Casal de Cultura de Valldoreix.

Cristina Martínez
Noticia difosa el 15/abril/08Breu nota en el Diari de Sant Cugat del 18 d'abril de 2008Notícia a la revista municipal Info Valldoreix de maig de 2008


Aneu a la plana dels EX-LIBRIS de l'ADOLF