ELS 4 CANTONS    Núm. 219   Divendres, 19 de desembre de 1997 

P i n t u r a

L'artista Adolf presenta una
retrospectiva de la seva obra
La casa de cultura acull uns 60 quadres
 
 
    L'artista santcugatenc Adolf presenta a la Casa de Cultura una seixantena de quadres de l'última dècada en un recorregut pictòric des del monestir de Sant Cugat i fins al Marroc. El realisme, l'hiperrealisme i l'art seqüencial són els tres principals eixos de la mostra. 
     
     
    JOSEP MARIA MIRÓ
    -Sant Cugat- 
     

    L'exposició 10 anys de realisme, hiperrealisme, i algunes seqüències es pot veure des d'ahir i fins al pròxim 18 de gener, i recull al voltant d'unes 60 obres de l'artista valldoreixenc Adolf. En les seves obres aquest jove de 32 anys combina la tècnica del dibuix en llapis i els olis. Una porta, una finestra, el monestir de Sant Cugat o l'exotisme del Marroc són alguns dels temes de la seva obra. Tot i així, l'artista reconeix que també li interessen els retrats i les persones, que també inclou en les seves obres. 

    Motius de l'exposició 

    Per al pintor Adolf, aquest recull d'una dècada de la seva obra celebra tres fets destacats de la seva carrera artística: la primera exposició individual -a l'Associació de propietaris i veïns de Valldoreix, el 1987-, el realisme com l'estil predominant en la seva producció durant aquest període, i l'aniversari de la creació del concepte art seqüencial. "Aquesta denominació la vaig crear fa deu anys. És quan dins d'una mateixa obra hi ha diverses imatges. Les seqüències poden explicar accions o punts de vista diferents d'una imatge", explica el pintor. Adolf va crear aquest terme el 1987 davant la necessitat de classificar les seves obres que contenen sèries d'imatges en un mateix quadre. D'altra banda, l'objectiu d'aquest realisme, no acceptat per algunes persones, és introduir 
    l'espectador dins del quadre i que intenti endinsar-se en els espais reproduïts a través de la imaginació.

Can Brou de Valldoreix
     
     

    Forjat a Sant Cugat 

    Tot i que va néixer a Barcelona, Adolf va venir a viure a Sant Cugat quan tenia 18 anys i la ciutat és qui l'ha vist crèixer artísticament. Els seus inicis van ser a l'escola municipal d'art on Joan Tortosa va impartir-li les primeres classes. Després va anar a estudiar a la Llotja de Barcelona on va graduar-se de procediments pictòrics. Des d'aleshores, l'artista es va establir a Sant Cugat, on imparteix classes, va fundar l'associació d'artistes Firart, s'ha inspirat en la producció dels seus quadres, i en definitiva s'ha integrat en el món cultural del municipi. 
    L'artista santcugatenc afirma que hi ha hagut una evolució a la seva obra des d'un principi multidisciplinar, quan combinava l'abstracció, la fotopintura i el realisme. "M'he centrat bastant des de l'any 1987 quan feia coses molt diferents. Ara m'he decantat pel realisme i l'art seqüencial", afirma l'artista. 
    Adolf reconeix que l'exposició a la Casa de Cultura té un significat molt especial per a ell perquè la podran veure els seus alumnes de l'Ateneu i del Casal de Cultura de Valldoreix. Tot i així, assegura que ha estat "una feinada" recopilar el material de 10 anys de treball i que la Casa de cultura "era l'únic espai de la ciutat on es podia fer una exposició d'aquestes característiques".