TOT SANT CUGAT  594 - 12 / 12 / 97  

Adolf, 10 anys de realisme, hiperrealisme i algunes seqüències

L'artista santcugatenc Adolf exposarà les seves últimes obres inspirades en el Marroc, així com una selecció dels millors dibuixos a llapis i pintures a l'oli d'aquests últims 10 anys. La sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Sant Cugat acollirà el seu treball del 18 de desembre al 18 de gener de 1998. L'artista no exposava a la Casa de Cultura des de l'any 1991, on va mostrar un total de 107 obres realitzades amb diferents tècniques.

Adolf va néixer a Barcelona el 1965, però viu a Valldoreix des de fa anys. Va estudiar a l'Escola d'Art de Sant Cugat i es va graduar en procediments pictòrics a la "Llotja" de Barcelona. El 1987 va crear el terme "Art Seqüencial" per denominar un cert tipus d'obres que contenen seriacions d'imatges. Actualment la seva obra es qualifica de realista o hiperrealista, i la seriació la intenta fer amb els elements arquitectònics de les façanes de les cases: portes, finestres, etc.

Ha realitzat 69 exposicions col.lectives i 17 d'individuals a diverses galeries, com la Sala Rusiñol, Canals Galeria d'Art, Sala d'Art Ciutat Vella, Plus Art, Ionit, Togo Brunnes, Gesfime, Princesa Setze, etc.

També es dedica a fer dibuixos a llapis i pintures a l'oli de retrats per encàrrec. Fa classes de dibuix i pintura a l'Ateneu Santcugatenc i al Casal de Cultura de Valldoreix. Ha realitzat il.lustracions per a diversos mitjans de comunicació locals, com el setmanari d'informació Els 4 Cantons o la revista semestral Gausac.

És membre fundador de l'associació d'artistes FIRART de Sant Cugat (1994) i vocal de la seva junta directiva durant els tres primers anys.

Enguany ha escrit el llibre Glossari de termes artístics, amb 180 definicions (en preparació, la 2a edició ampliada).