ELS 4 CANTONS    Núm. 221  Divendres, 2 de gener de 1998 

Il.lustració: FREDERIC CABANAS


.
A   g r a n s   t r e t s
.
Adolf
.
Un artista amb geni
.
El dibuixant Frederic Cabanas i la grafòloga Eugènia Barrachina
retraten la personalitat de qui tantes vegades ha fotografiat
Sant Cugat en els seus quadres.
.
.
.
    L'Adolf Priante, nascut a Barcelona però afincat a Sant Cugat des dels 18 anys, és una de les joies artístiques locals. Aquests dies exposa a la Casa de Cultura una bona mostra de la seva obra pictòrica, en què predominen els retrats fidels de molts racons de Sant Cugat. Per copsar el realisme en els seus quadres s'ajuda de la seva excepcional capacitat per observar el que l'envolta. Es nodreix de les imatges que li ofereix el dia a dia. 
    Capta amb rapidesa les idees que li alimenten l'intel.lecte, en constant ebullició però, alhora, aquest desig d'informació constant l'angoixa quan no acaba d'aconseguir el que desitja, com per exemple, quan no té prou dades d'alguna cosa. Una manera d'amagar el seu desencís és mostrant-se més segur del que és en realitat. 
    És una persona de processos intel.lectuals molt ràpids i amb una bona agilitat mental. Se serveix d'aquestes característiques per superar les petites frustracions personals. És molt tossut i sovint s'obsessiona per les coses. 
    Malgrat tenir un caràcter amable i ser molt agradable de tracte, de vegades té cops de geni, dels que se n'enorgulleix. Tot i tenir un indiscutible talent artístic, part del seu èxit el deu a la seva constància i perseverància en millorar i perfeccionar tot allò que fa. D'aquí el seu afany per depurar el seu estil realista. Com a persona i com a artista sap optimitzar els seus recursos per treure el màxim profit de les coses. Coneix els seus límits i no ultrapassa la barrera, si no és necessari. És una enriquidora combinació de sentiments i pensaments. Un geni que connecta art i quotidianeïtat.