ELS 4 CANTONS    Núm. 220  Dimecres, 24 de desembre de 1997 

P i n t u r a

L'artista de Valldoreix, Adolf, acompanyat d'Àngels Ponsa durant la inauguració a la Casa de Cultura. Foto: A.B.
La Casa de Cultura acull l'obra
del valldoreixenc Adolf
L'artista diu que l'art a Sant Cugat es revitalitza

 
 
  JOSEP MARIA MIRÓ
  -Sant Cugat-


  La Casa de Cultura acull des de dijous passat una seixantena de quadres de l'artista de Valldoreix Adolf. En la inauguració, Adolf va dir que el món artístic de Sant Cugat s'està "revitalitzant" però que encara queda molta feina per fer. El pintor de Valldoreix, que ha immortalitzat alguns racons de Sant Cugat en els seus quadres, també va reconèixer que cada cop queden menys llocs de la ciutat que pugui retratar amb el seu realisme. A la inauguració de la mostra hi va assistir la tinent d'alcalde de serveis personals de l'ajuntament de Sant Cugat, Àngels Ponsa, en representació de l'alcalde, que es trobava al Parlament en el debat dels pressupostos per a l'any vinent. Ponsa va destacar que cal potenciar els artistes locals perquè el públic en pugui gaudir. 
  A l'exposició, que es podrà visitar fins al dia 18 de gener, s'hi poden veure alguns dels quadres que ha fet en l'última 

  dècada, tots d'estil realista, i on també s'hi pot veure el que ell ha anomenat art seqüencial. Durant aquests 10 anys, Adolf ha pintat alguns racons de Sant Cugat, però també de llocs tan exòtics com el Marroc. Les portes i les finestres són alguns dels elements que l'artista ha volgut plasmar an la seva obra. 
  Adolf va exposar per primer cop a la ciutat en una mostra a l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, l'any 1987. D'aleshores ençà, l'artista reconeix que hi ha hagut un gir en la seva obra, que s'ha centrat en la consolidació de l'estil realista en els seus quadres, i que es pot comprovar en aquesta exposició retrospectiva. Adolf, nascut a Barcelona però afincat a Sant Cugat des dels 18 anys, va reconèixer que aquesta mostra li fa "especial il.lusió" i que, de moment, se sent molt a gust amb la direcció artística que ha pres en la última dècada. A banda de l'exposició, una cinquantena d'obres d'Adolf també es pot veure a la plana internet: http://www.redestb.es/personal/adolf. A més, Adolf inclou periòdicament a la pàgina nous quadres.